Autoresponders vergelijk Convertkit vs Aweber vs Mailchimp vs Drip vs Getresponse

autoresponder testIn dit autoresponders vergelijk Convertkit vs Aweber vs Mailchimp vs Drip vs Getresponse zie je welke de beste is voor jouw bedrijf. Na ervaring zelf en conclusies van andere ondernemers is het hoog tijd voor een vergelijk tussen de autoresponders software

Wat is de beste autoresponder

Je bent wellicht direct op zoek naar de conclusie als je weinig tijd hebt. De winnaar van de verschillende autoresponders is Convertkit en hier krijg je een gratis proef account
Conclusie

Convertkit is de beste autoresponder blijkt uit de test. Zowel de meeste andere gebruikers, vrienden en ikzelf zijn hier het meest enthousiast over. We krijgen veel vragen over wat nu het beste is voor hun berijf om automatisch emails te sturen en email lijsten op te bouwen.

Convertkit is:
– Makkelijkste in het gebruik (usability)
– Mooiste/ beste analyse van gegevens in 1 makkelijk totaal overzicht
– Meest gebruiksvriendelijk in aanmaken emails
– Gratis test account


Meer weten?

» Convertkit

Onderbouwing conclusie

Eerder maakte ik gebruik van Convertkit. Bij een ander bedrijf merkte ik dat dit echt een soepel werkend en vooral erg makkelijk systeem is. Je vraag je echt af hoe andere email programma’s het zo moeilijk kunnen maken. De bewerker lijkt op Word en werkt net zo simpel als een WordPress pagina.

autoresponder test

Het is vooral het uiterlijk wat rust geeft en je direct op de goede knoppen laat drukken zonder dat je daar een hele cursus voor hoeft te volgen. Wellicht ben je zelf ook niet van het doorlezen van gebruiksaanwijzingen maar wil je ook direct aan de slag met een product. Met de Convertkit autoreponder kan dat ook echt.

Een goede tweede

Opvolger zijn is niet zo erg in het land van autoresponders.

Alternatief

Als je echt een hekel hebt aan Convertkit op een of andere manier, zijn er natuurlijk alternatieven. Zoals je verderop zult zien in de test zijn er meer programma’s om automatisch emails te sturen en email lijsten op te bouwen. Drip vind ik een goede tweede plaats verdienen. Meerdere ondernemers zijn erg enthousiast over dit systeem en daarom staat hij op een verdiende 2e plek.

Drip is:
– Usability is ook hoog
– Makkelijk schuiven met automatiseringen
– Lekker gebruiksvriendelijk in aanmaken emails


Meer weten?

» Drip

Terug naar de basis, wat is een autoresponder eigenlijk?

autorepondEen autoresponder is een online programma/ tool dat er voor zorgt dat je mensen op een lijst kunt verzamelen om ze later waardevolle (!) emails te kunnen sturen. Je krijgt de emails/ namen normaliter door iets waardevols weg te in ruil voor naam en email adres.

Het autoresponder systeem zorgt ervoor dat deze gegevens netjes bewaard worden zodat je de mensen op de lijsten emails kunt sturen.

Dit kan:
– Heel veel tegelijk
– Op een moment dat jou het uitkomt/ de conversie het beste blijkt
– Alles monitoren/ analyseren met percentages en grafieken
– Verschillende automatiseringen om mensen van de ene lijst op de andere te krijgen
– En nog veel meer!

The money is in the list

The money is in the list zeggen ze weleens en dit klinkt voor sommigen ouderwets. Niets is echter minder waar als je de grote marketeers mag geloven (en dat doe ik).

Automatiseren

Een autoresponder is ook in staat om een reeks van emails te versturen zonder dat je hier nog maar iets voor hoeft te doen en dat is wel zo makkelijk. Je geeft een proefabonnement of iemand download jouw ebook. Daarna krijgt hij of zij vervolgens elke week een nieuwe email met uiteraard waardevolle informatie en misschien wel een aanbieding van jouw product uiteraard.

Automatische piloot

Het grote voordeel: Na het eenmalig instellen gaat de rest op de automatische piloot. Stel je eens voor dat dit succesvol zou zijn voor je bedrijf en dat je zo heel veel mensen kunt bereiken. Plus stel je eens voor dat je dit voor meerdere funnels/ lijsten/ websites/ doelgroepen/ producten tegelijk zou moeten doen. Dat is meer dan een dagtaak.

Ja, je hebt een autoreponder nodig

Ze zeggen ook wel eens: zonder autoresponder geen internet bedrijf. Laat helder zijn: Je moet echt een emaillijst opbouwen om geen laaghangend fruit te laten hangen. Je moet die relatie met de bezoekers van je site op kunnen bouwen. Dat is het belangrijkste van de autoresponder. Je moet zo’n systeem hebben om een email te kunnen versturen en zo de mensen jouw tips te laten ontvangen.

Ervaring

Toen ik dit voor het eerst hoorde begon ik direct met Enormail. Ik merkte bij Convertkit bij een ander bedrijf al dat het erg makkelijk was maar begon er bij mijn eigen bedrijf niet mee. Hij moest bij mij eerst gratis zijn en dat zijn de meeste programma’s voor emails versturen niet.

Programma’s voor emails versturen

1) Enormail. Deze was gratis en op zich best ok voor een paar email adressen. Toch viel het in het niet bij de grote bedrijven en was het binnen 1 jaar tijd voor autoresponder 2…

2) Drip. Deze heb ik niet echt gebruikt maar ik hoorde er wel goede verhalen over. Hij was toen best kostbaar maar wel goed en best gebruiksvriendelijk. Hierover hoor ik nog steeds goede verhalen.

3) Mailchimp. Dit was mijn opvolger op Enormail. Deze is gratis in het begin maar al snel wordt het heel duur. Het is prijziger dan Aweber en anderen als je grotere lijsten krijgt.

4) Aweber. Aweber was vroeger heel erg goed en daar zit hem meteen ook het probleem. Het lijkt op DOS gebaseerd waardoor ze moeite hebben de nieuwste trends te integreren. Het werkt ouderwets, traag en niet gebruiksvriendelijk waardoor je je permanent zit te irriteren. Het lastige hierbij is dat het niet goedkoop is en dat je eigenlijk wel state of the art verwacht te krijgen. Aweber is daarom echt een afvaller in mijn ogen.

Andere email programma’s
– Infusionsoft
– Activecampaign
– Mailerlite
– AutoOfficePilot
– Autorespond
– Ymlp

Test

In de autoresponder test heb ik ze dus eigenlijk allemaal vergeleken die je hierboven leest. De beste blijkt dus Convertkit na een hele lange analyse van verschillende automatische email systemen.

autoresponder test

Automatische email systemen
Automatische email systemen begon voor mij door bij veel andere ondernemers mee te kijken en mijzelf te abonneren op een systeem. Ik kijk naar kwaliteit en prijs en zoek naar de beste functionaliteit in een product. Zo ook bij de autoresponders. Naast prijsbewust zoek ik dus ook nauwkeurig uit welk systeem nu het beste is in wat ik precies wil (features).

Waarschijnlijk heb jij hetzelfde. Dat is precies de reden dat je deze test hier leest. Het is zonde om mijn jarenlange ervaring met alle systemen niet te delen want dat scheelt je veel tijd (en geld). Jij wilt waarschijnlijk die jaren en zelfs geen dagen besteden aan het maken van de email programma keuze. Daarom heb ik alles op een rij gezet voor je

Meest gekozen

Welke autoresponders zijn het meest populair/ meest gekozen? Je hoort en leest veel over Mailchimp, Aweber en Getresponse als meest gebruikte systemen zijn. gebruiken. Maar waar moet je dan voor kiezen? De regel die ik zelf altijd hanteer is de prijs-kwaliteit verhouding. In het begin heb ik daarbij de functies op een rij gezet en ze zo met elkaar vergeleken. Aweber, Mailchimp en Getresponse kwamen heel dicht bij elkaar. Deze systemen zijn voor dezelfde doeleinden gemaakt, en ze zijn alle 3 best ok. Wat ik toen gedaan heb is bij alledrie een inlogaccount aangemaakt en gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid. Toen koos ik de volgorde zoals je hierboven las. Inmiddels is de keuze makkelijker: Convertkit.

Video

Ze maken zelf ook erg fijne tutorials en blijven die ook bijhouden:

Kosten
Bij Alle mail programma’s lopen de prijzen omhoog naarmate je meer email adressen hebt verzameld. Aweber is daarin koploper en steeds iets duurder en bij allemaal (bij 20.000 en meer mensen in je lijst) moet je apart een offerte aanvragen. Dat is niet transparant.

Mailchimp
Mailchimp heb ik gebruik in het begin en om het in te richten is het redelijk traag, omslachtig en niet gebruiksvriendelijk. Dat is de reden dat ik dit systeem voorlopig niet aan zal raden, behalve dan voor wie in het begin gratis wilt. Meestal starten mensen met deze Mailchimp omdat het tot 2.000 mensen gratis is maar daarna vast lopen als het groeit 😉

Infusionsoft
Hoe goed is Infusionsoft dan? Er zijn een aantal systemen die dusdanig veel functies hebben en daardoor duur zijn dat je hier voorlopig niet over na hoeft te denken. Infusionsoft is er zo een als je nog voor deze keuze staat. Je zit dan direct aan de honderden euro’s per maand.

Migreren
Overstappen van het ene naar het andere email systeem kan wel maar kost wat tijd. Persoonlijk zou ik dit liever niet doen omdat dit veel tijd kost. Toch is deze pijn vaak kleiner dan met een slechter systeem blijven aanmodderen. Met Convertkit, Getresponse en Mailchimp kun je een lijst met namen en email adressen importeren (dus naar hen toe). Je kunt het ook handmatig doen (dus echt 1 voor 1) als je geen toestemming hebt gekregen van die personen maar dat is enorm veel werk natuurlijk.

Support

De support is erg belangrijk. Bij Aweber, Getresponse en Convertkit krijg je snelle, erg goede en persoonlijke support bij je vragen. Deze komt altijd binnen en een hele korte tijd. Enormail is hier minder goed in. Van Mailchimp weet ik ook dat de support niet best is.

Korting

Krijg ik ook nog korting? Ja, bij jaarlijkse betaling (ipv per maand betaling) krijg je bij de meeste korting. Zo krijg je bij Aweber 15% korting en bij Getresponse 18%

Nederland

Enormail is een autoresponder uit Nederland en ik heb die dus ook getest. Het systeem bestaat nog niet zo lang en qua functionaliteit is het wat minder dan de anderen. Het is wel best ok. Een ander Nederlandse systeem is Autorespond.

Samenvatting

Convertkit wint zoals je al las en zowel qua functies, qua gebruiksvriendelijkheid en qua prijs komen zij als beste uit de bus.

Aan de slag
Het belangrijkste komt nu: jouw keuze. Dit is mijn voorkeur en mening en natuurlijk is het altijd deels subjectief. Systemen ontwikkelen zich en verbeteren vaak continu. Aweber vind ik wel echt redelijk stilstaan. Je kunt de meeste zelf gelukkig uitproberen door een gratis account aan te maken. Daarnaast heb je altijd een niet-goed-geld-terug garantie.

Meer weten?

» Convertkit gratis testaccount >>